APPR – Mândru că sunt fermier este o asociație profesională formata din producatori agricoli, dar  si reprezentanți ai lanțului profesional de porumb din România. Noi reprezentăm interesele producătorilor de porumb din România la nivel național și european. APPR face parte din Confederația Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM), care reprezintă cele mai mari țări producătoare de porumb din Europa. Obiectivul principal: furnizarea de expertiză tehnică, comunicare economică și profesională pentru membrii și organizațiile profesionale ale fermierilor din România.

OBIECTIVE APPR:

 • Organizarea retelei de testare stiintifica independenta a celor mai cultivati hibrizi de porumb din Romania (dar si a altor culturi de interes major pentru fermierii romani)- reteaua R.I.T.A.C.
 • Consultanta tehnica pentru cultivatorii de porumb (consum si samanta) cu scopul de a imbunatati profitabilitatea pentru aceasta cultura
 • Activitate permanenta de asistenta tehnico-economica oferita fermierilor pentru cultura mare
 • Reprezentarea producatorilor de porumb din Romania la nivel national si european.
 • APPR face parte din Confederatia Europeana a Producătorilor de Porumb (CEPM) care reprezinta toate tarile mari producatoare de porumb la nivelul forurilor europene.
 • Finantarea A.P.P.R.: organizatie profesionala total independenta, finantata de membrii asociatiei
 • APPR-organizatie profesionala total independenta finantata de membrii asociatiei.

ACTIVITATI APPR 2020:

 1. Testarea hibrizilor in sisteme de microparcele.S-au testat in cadrul asociatiei, in mod stiintific, in sistem de microparcele cu trei repetiii , 120 hibrizi de porumb in 14 locatii diferite la irigat si neirigat si 64 hibrizi floarea soarelui in 6 locatii din tara, 30 soiuri de soia in 3 locatii, 20 hibrizi de sorg in 2 locatii si 70 de soiuri de grau in 5 locatii. Aceasta este prima retea independenta de testare in mod stiintific a hibrizilor de porumb si  floarea soarelui  de catre o asociatie a fermierilor. Testarea urmareste in primul rand nivelurile productivitatii si umiditatea la recoltat dar si celelalte aspecte ale managementului culturii de porumb.Testarile sunt facute in cooperare cu companiile producatoare de seminte sau firme independente de testare iar semintele hibrizilor sunt pregatite si codate de echipa tehnica APPR.Specialisti ai Institului ARVALIS din Franta au urmarit pe parcursul tuturor anilor procesul de validare a locatiilor de testare R.I.T.A.C.
 1. Implicare activa a Asociatiei in problemele tehnice din fermele membrilor sai:
  Organizarea unor sedinţe de lucru (in tara si in strainatate) care cuprind vizitarea fermelor, prezentari si discutii despre tehnologiile de cultivare a porumbului si a celorlalte culturi de importanta majora.
 1. Participari la numeroase intalniri si simpozioane (Bruxelles, Paris, Toulouse, Milano, Lisabona,Polonia, Avignon si Bucuresti).In perioada 2013- 2019  reprezentantii asociatiei s-au implicat direct si activ in actiunile intreprinse la nivel local dar si european contra interzicerii neonicotinoidelor , a nationalizarii deciziei de import a furajelor care contin impurificari OMG dar si pentru obtinerea autorizatiei de cultivare a OMG-urilor, precum si participarea la grupul de dialog civil de inverzire si plati directe de la Bruxelles.