Asociația Producătorilor de Porumb din România a lansat în anul 2015 concursul „Porumbul de aur”, o competiţie deschisă exclusiv membrilor asociaţiei.

Obiectivul principal al concursului:

Dezvoltarea unei platforme de dialog si formare tehnica pentru producătorii de porumb . Potenţialul de producţie al hibrizilor şi tehnologiile de cultivare folosite pentru diferite condiţii pedoclimatice reprezinta interesul general al asociatiei .

REGULAMENT GENERAL DE PARTICIPARE:

  • SUPRAFATA de concurs : se va lua in considerare o suprafaţa de 10 ha, declarata de participant şi care este validata de o comisie formată din 2 membrii ai asociaţiei
  • RECOLTAREA : cu cel putin 2 zile inainte de recoltare este anuntat reprezentantul asociatiei desmnat pentru coordonarea concursului iar acesta trebuie sa fie prezent fizic la recoltare
  • CATEGORII & TEHNOLOGII DE CULTIVARE: in anul 2015 vor fi 2 categorii (irigat/neirigat)
  • Desemnarea castigatorului (lor) va fi facuta public si acestuia i se va oferi Trofeul „Porumbul de aur”
  • Castigatorul va beneficia de o campanie de promovare pe toata durata anului urmator

Concursul „Porumbul de aur” se doreste a deveni un instrument de comunicare intre fermieri cu privire la cele mai eficiente tehnologii aplicate in cultura porumbului dar si un mijloc de promovare a asociatiei si in special a culturii de porrumb care in acest moment ocupa cea mai mare suprafata cultivata din Romania.