6 Februarie 2020 – Congresul anual APPR ” DE LA FERMIERI PENTRU FERMIERI”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pe data de 6 februarie, a fost organizată a-V-a ediție a Congresului Anual al APPR “DE LA FERMIERI PENTRU FERMIERI”. Prezența a fost numeroasă, participând circa 400 de fermieri din România și de pe alte meridiane, precum și reprezentanți ai Comisiei Europene, Băncii Mondiale, Confederației Europene a Porumbului și cercetători.

 Cu același prilej, evenimentul a marcat și alte momente speciale:

1. ALEGEREA PREȘEDINȚIEI APPR

În urma votului celor prezenți, președintele a fost desemnat dintre doi candidați, în persoana dlui Nicolae SITARU, iar dnul Arnaud Perrein va ocupa funcția de vicepreședinte. Noua conducere va avea un mandat de doi ani.

arnaud-perrein-nicolae-sitaru-noul-presedinte-appr-768x512

“Felicit noua conducere a APPR și mă bucur să văd entuziasmul și implicarea pe care le-au demonstrat astăzi, atunci când și-au prezentat proiectele legate de viitorul asociației noastre. Sper cu sinceritate că anul 2020 va marca mutații majore în mediul asociativ din România; se simte peste tot o dorință de înnoire, de colaborare și parteneriat”, a declarat Arnaud Perrein, ex-președintele APPR.

“Este o responsabilitate mare cu care am fost investit  și sper ca, impreuna cu Consiliul Director si echipa de conducere executivă, să atingem obiectivele impuse de Adunarea Generală a APPR. Sperăm ca in viitor toți fermierii din producția vegetală să găsească calea spre o unificare a organizațiilor profesionale din sector și impreună să stabilim strategiile coerente necesare. Dorim să fim parte la toate deciziile importante ce ne privesc si acestea să fie in interesul tuturor agricultorilor”,  a concluzionat președintele nou ales, Nicolae Sitaru.

2.LANSAREA CAMPIONATULUI DE FOTBAL AL FERMIERILOR– tragerea la sorți a echipelor care s-au înscris în Campionat

get (4)

3. DECERNAREA TROFEELOR PORUMBUL DE AUR 2019

Câștigatorii ediției au fost, la categoria neirigat, SC Răcman SRL din județul Giurgiu, cu o producție de 17460 kg/ha obținută cu hibridul P0937 al companiei Corteva, iar la categoria irigat, SC Panifcom SRL din județul Iași, care a cultivat hibridul DKC 5031 din portofoliul companiei Bayer, cu care a recoltat, de pe parcela înscrisă în concurs, o producție de 18340 kg/ha.

4. ANUNȚAREA NOULUI CONSILIU DIRECTOR AL APPR- format din 7 membrii titulari și 3 supleanți

5. PARTENERIATUL STRATEGIC APPR-NETAGRO pentru agricultură românească, parteneriat care are rolul de a naștere unui nou tip de colaborare între producătorii agricoli și distribuitori.

5.PARTENERIAT STRATEGIC APPR- FRISOMAT ȘI APPR- COMMODITRADER- Directorul Executiv  al APPR, Alina Crețu a anunțat  cele două parteneriate