WEBINAR – Regândiți valoarea solului în beneficiul climei

Invitație la webinar

CommodiCarbon este un proiect climatic ambițios prin care ne propunem să vă ajutăm în procesul de conversie spre o agricultură conservativă, astfel încât dvs. să ne puteți ajuta pe noi toți să reducem provocările climatice cu care ne confruntăm ca societate.
Facem acest lucru printr-un sistem de certificare prin care vă este certificată conversia, astfel încât dvs. să primiți plata directă pentru inițiativele dvs. Certificatele sunt vândute după recoltare, cumpărătorilor instituționali, care doresc să aducă o contribuție pozitivă asupra mediului.

Observăm un interes mare pentru CommodiCarbon, așa că, pentru a vă oferi o perspectivă și mai bună asupra schemei de certificare a carbonului, vă invităm la un seminar online carbon-webinar pe 19 ianuarie, respectiv 21 ianuarie 2021, ora 11:00.

Ce trebuie să faceți pentru a te înscrie la CommodiCarbon?

1. Achiziționați un abonament Carbon Premium – prețul abonamentului este momentan la 50% discount și costă 50 €/lună. Prețul este valabil pentru toții fermierii care se înrolează până la sfârșitul lunii februarie (daca îl achiziționați până în februarie, beneficiezi de discount pe tot parcursul anului 2021), din luna martie prețul abonamentului va fi de 100 €/lună.

2. Completați fisa de înrolare – prin care precizați mai multe detalii despre metodele de producție, iar după completarea acestui formular, trimiteți datele care definesc câmpul, pentru a se stabili linia de baza a câmpurilor dvs. După trimiterea acestora, puteți începe strategia de câmp pentru noul sezon. La accesarea “calculați potențialul”, veți vedea instant în cadrul contului dvs., potențialul fiecărei strategii în parte.
Atenție, aici trebuie notate strategiile pe care dvs. vă angajați să le faceți, așa că începeți cu pași mici – agricultura conservativă este destul de complexă și este nevoie de mai mulți ani pentru a da roadele pe care le doriți. Orice mic pas, este calculat în potențial dvs. și așa vă asigurați că puteți să respectați ceea ce menționați că o să faceți.
În cazul în care, nu sunteți mulțumit de potențialul rezultat, puteți oricând să renunțați la abonament, prin dezabonare și astfel nu mai faceți parte din program.

Ce urmează?
Trebuie sa te asiguri că de acum înainte implementezi pe câmp, ceea ce ai menționat în strategie. Strategiile sunt blocate, iar dvs. nu puteți face modificări la ele. În cazul în care, sunteți nevoit să faceți o modificare, ne puteți scrie, iar noi vă vom debloca strategia, pentru ca dvs. sa o modificați.
Monitorizarea câmpurilor se face printr-o companie terță parte, care prin intermediul imaginilor din sateliți și prin vizite de câmp, prin care aceștia pot verifica dacă dvs. vă țineți de planurile făcute și dacă acestea sunt respectate. În caz contrar, sunteți eliminat din program și nu o să primiți certificare.

Obținerea certificatelor și a contravalorii acestora.
Certificarea se obține după ce strategiile au fost respectate integral și prin care putem verifica și cuantifica aditionalități dvs. astfel încât să putem emite certificate de carbon. Fiecare certificat în parte are echivalentul unei tone de CO2e.
La sfârșitul sezonului de recoltă, în toamnă, dvs. veți primi plata pe certificatele dvs. Asta înseamnă că dvs., nu trebuie să vă preocupați sau să vă angajați în găsirea unui cumpărător pentru acestea. Facem lucrurile să fie mai simple pentru dvs., astfel încât Commoditrader se ocupă de partea de vânzare a certificatelor, iar dvs., primiți contravaloarea certificatelor.

Cine sunt cumpărătorii certificatelor?
Cumpărătorii de certificate sunt companiile internaționale, care nu pot efectua modificari în activitațile lor pentru a avea un impact pozitiv asupra mediul, așa că aceștia au un mare interes de a achiziționa aceste certificate de carbon. Interesul pentru certificatele climatice din agricultură a crescut la nivel global în ultimul an, motiv pentru care ne așteptăm să putem vinde certificatele, la un preț mai ridicat.

Foarte important de reținut!

Dacă dorești să te angajezi într-o strategie de câmp și să beneficiezi de vânzările de certificate, trebuie să te înrolezi într-un contract pe o perioadă preconizată de min 5 ani, pana la 10 ani. Acest lucru se datorează faptului că stocarea carbonului are sens numai dacă carbonul stocat de la an la an, este de fapt reținut în sol. Face parte din certificare și este o garanție pe care cumpărătorul certificatului o primește. De asemenea, înseamnă că certificarea CommodiCarbon este o decizie strategică și pe termen lung.

Participarea și înscrierea la programul CommodiCarbon 2020/2021 este posibila până în luna aprilie 2021.